Bliv klogere på THC olie her

Når man hører ordet THC olie er det ikke altid noget, som folk kender allermest til. De er mest bekendt med den mere almindelig term som cannabis eller hash. Det er også et produkt som man kan se er dateret langt tilbage, hvor man første gang i egypternes tid bruge det som et lægemiddel. Det er alt andet lige noget, som man har fået meget mere ud af i dag, nu hvor man har kunne gå anderledes til værks. Det er i dag meget mere almindeligt at finde cannabis i lægeordinerede forsøg eller behandling. Der er mange som er fortalere for det, og man kan i flere sammenhænge se den positive effekt det kan have på patienter. Cannabis kan i dag bruges til, at lindre smerte i forbindelse med menstruation, nedsætte kvalme, give dig mere søvn om natten og genvinde din appetit. Nogle tilstande der ofte kan være irriterende og svære at leve med, og her kan planten altså gøre underværker for patienterne. Et rotteforsøg i 1960’erme var også vejen ind til mange flere forsøg på planten. Her fandt man ud af, at pattedyr og mennesker har sammenligneligt system, såvel som receptorer der kun bliver påvirket, når der kommer cannabinoider ind.

 

Ulovlig brug af THC olie og CDB olie?

Det er stadig en grå zone, når det kommer til brugen af THC olie. På den ene side er det ulovligt at producere, distribuere og være i besiddelse af cannabis. I andre sammenhænge er det ikke ulovligt, så længe det er noget som er udskrevet af din læge. Sundhedsstyrelsen vil dog ikke endelig stilling til, om det er noget som skal være godkendt eller ej. Så det er ens egen læge, som skriver under på ansvaret i forhold til behandling med THC olie. Derfor bliver det også lidt sværere at forske på området, fordi det netop ikke er noget som alle er ombord med. Dog kan man også se, at der er skiftende tendenser her. For man har i regeringen godkendt et forsøg frem til 2018, hvor behandling af cannabis også bliver en mulighed for en række udvalgte patienter. Man kan sige at størstedelen af de fremstillede olier er lavet på enten ren CDB eller en blanding af THC og CDB. Blanding af THC og CDB er dog ikke lovligt, da det kan have den euforiserende effekt som man ser nogle misbruge. Derfor er det ofte ren CDB man finder som indholdsstof i olien.

Snak med din læge om THC olie

Har man måske selv brug for sådan en om gang THC olie, er det måske også en god ide at snakke med din læge. Det er den person som kan sætte dig mest ind i tingene, og fortælle dig hvordan man skal bære sig af. Det er også den person som kan udskrive det til dig, og medmindre du får en godkendelse af din læge kan du ikke bruge denne behandlingsmetode. Hvis det har vækket din interesse, eller åbnet øjnene op for mulighederne der forekommer i dag. Så kan du altid gå ind på nettet, og finde alt den information du står og mangler. Det kan være at der sidder nogle derude, som du måske tænker kunne have brug for sådan en behandling, og så er det jo også godt at kunne informere personen omkring disse muligheder. Som sagt er det ofte i forbindelse med lindring at planten bliver brugt aktivt. I forbindelse med bekæmpelse af kræft, er der stadig uvished hvor medicinen kan have sin effekt. Dog kan kræftbehandling give kvalme og andre lignende tilstande, hvor man måske kunne indbringe olien igen for at modvirke det.