Personlig udvikling? Find en coach!

Når du stopper med at udvikle dig, stopper du med at leve. Det er min filosofi, at kontinuerlig udvikling er en essentiel del af at leve livet og holde sig i live. Hvis man ikke tør udfordre status quo, hvad lever man så for? Accepterer man blot, at man befinder man sig i samme trygge boble og at det er sådan livet herefter ser ud? Jeg mener, hvad blev der af lysten til at lære nye sprog, se verden, udvikle sig personligt eller komme i sving med sin bucket-list inden løbet er kørt?

Nuvel, det hele behøver ikke være så dystert, men i min optik fortsat udvikling og nye erfaringer nødvendigt for både at holde krop og sind sundt og ungt.

Det at udvikle sig behøver dog ikke blot være i privat regi. Mange søger udvikling inden for kompetencer, som kan bidrage til deres job – eller endnu bedre: drømmejobbet!

Land drømmejobbet med hjælp fra en coach

Der er naturligvis ingen garanti for, at du for din stilling, du har drømt om hele livet, bare fordi du starter ved en coach. Til gengæld forøges dine chancer, da du udvikles personlig og bliver trænet til at gå efter det, du vil have. Du bliver inspireret og motiveret til at turde tage chancen og det – kombineret med relevante kompetencer og uddannelse, selvfølgelig – bringer dig tættere på det job, du brænder for.

En af de ting, jeg personligt har arbejdet meget med ved coach Helsingør er min evne til at bevare min ro i situation, hvor det er påkrævet at være på, hvilket jo er yderst relevant for at lande drømmejobbet, da det uden tvivl forudsætter en jobsamtale. Her har jeg tidligere kæmpet meget for at finde de rette ord, ikke se febrilsk rundt i lokalet og give mig tid til at svare eftertænksomt.

Nu har jeg i kraft af hjælp fra min coach opnået evnen til at anskue situationen som andet end en ”test” af mig som person. Jeg har fået konkretet værktøjer og metoder, der gør det muligt at bevare overblikket og sælge mig selv som den rette kandidat til – tør jeg næsten at sige – et hvilket som helst job.

Hvordan starter jeg mit forløb hos coachen?

Allerførst skal du finde en coach, du stoler på. Der findes mange coaches i Danmark, og flere af dem har deres eget speciale, hvilket du bør overveje, hvis det matcher det potentiale, du ønsker at fremme. Min egen coach var Susanne Dyhrberg, der guidede mig til succes. Men igen: vælg coachen ud fra dine behov.

Når du har fundet en coach, vil du opleve en person, der tager styring og stiller de spørgsmål, der skaber fremskridt og skubber dig i den rette retning. Du har naturligvis stadig mulighed for at stille spørgsmål, men for at sikre det mest effektive forløb, tager din coach dirigentstokken.

Du skal forvente, at coaching koster mellem 600 – 2000 kr. pr. gang – til gengæld er det alle pengene værd, hvis du, som jeg selv var heldig med, finder den rette person til at guide dig.