Lav hjemmelavet bearnaisesauce til hele familien

For mange familier er det at lave en sovs noget, som indebærer, at man køber en pose med noget pulver og blander det op. Det kan også give en rigtig fin sauce, som smager godt. Dog vil man opleve, at hvis man laver en sauce helt fra bunden så vil alle i familien få en helt anden oplevelse. Man kan nemt finde en opskrift på bearnaisesauce, som man kan tage udgangspunkt i. Det kan godt være, at man skal prøve at lave saucen et par gange. Men dernæst vil det være så nemt som at cykle, og snart kan man lære resten af familien, hvordan man gør.

En god bearnaisesauce smager af noget

Den primære grund til, at en hjemmelavet bearnaisesauce er bedre end en købt en af slagsen er, at den smager af mere. Det skyldes, at det er rene råvarer man bruger. Derudover er der heller ikke tilsætningsstoffer i den hjemmelavede bearnaisesauce og det er også noget, som kan smages. Det første man skal gøre når man har bestemt sig for at lave sådan en sauce er, at købe de rette ingredienser. Man skal bruge en række forskellige ting til at lave en god hjemmelavet bearnaisesauce så det er her man starter projektet.

 

For det første skal man bruge smør. Og som de fleste nok kan regne ud skal man bruge meget smør, da det er en essentiel del af sovsen. Faktisk skal man bruge hele 250 g smør. Det vil sige, at det er et halvt pund smør, som er en hel pakke smør. De fleste vil nok mene, at det er meget, men når først man har smagt resultatet vil man ikke have noget imod denne mængde af smør, da det gør, at saucen bliver bedre. Kigger man igen på sin opskrift på bearnaisesauce vil man finde ud af, at man også skal bruge eddike. Helt præcist skal man bruge mellem 3 og 4 spsk. eddike for at få det bedste resultat. Der er også mange andre ingredienser du skal bruge når du giver dig i kast med en hjemmelavet bearnaisesauce fra bunden.

Find de rette ingredienser til hjemmelavet bearnaisesauce

Ud over smør og eddike får man også brug for andre ting når man skal i gang med at lave en hjemmelavet bearnaisesauce. Man får også brug for noget hvidvin, og her er det mellem 3 og 4 spsk. man er ude efter. Skalotteløg er også noget man skal bruge. Alternativt kan man bruge almindelige løg, hvis ikke man har fået købt skalotteløg. Dem skal man bruge 1-2 af. Noget af det vigtigste i en god bearnaisesauce er, at der er estragon i. Denne krydderurt er da også noget, som man skal bruge meget af. Helt præcist skal man bruge et helt bundt. Har man ikke frisk estragon kan man i stedet vælge at bruge 2 spsk. tørret estragon.

 

Det er dog altid at foretrække, at man bruger den friske estragon, hvis man har mulighed for det. For når man alligevel er i gang med at følge en opskrift på bearnaisesauce kan man lige så godt gøre det helt rigtigt.

Følg opskrift på bearnaisesauce og lav bearnaiseessens

Andre ting, som man skal bruge når man laver en hjemmelavet bearnaisesauce er blandt andet kørvel, som dog ikke er essentielt. Derudover kan man også bruge mellem 3 og 4 æggeblommer. Også noget citronsaft vil gøre noget godt for sovsen da det tilfører lidt syre.

 

Når man er sikker på, at man har alle ingredienserne skal man klare smørret. Det gør man ved at opvarme det meget langsomt i for eksempel en gryde. Derudover skal man lave bernaiseessensen, som er det der er giver smag til den endelige sovs.