Få familielivet til at hænge sammen med familieterapi

Er der problemer i din familie, du ikke selv kan løse? Så er det måske værd at overveje, om din familie trænger til at komme i familieterapi. Med terapi kan I få hjælp til at finde ud af, hvor problemet ligger, og hvad I kan gøre for at løse det.

Undersøg om familieterapi er den rette løsning

Der findes måske andre løsninger end familieterapi. Det er forskelligt, hvilken terapiform der er behov for i forskellige tilfælde. Hvis det f.eks. ”bare” er de voksne i familien, der har problemer, er det måske nok, at de kommer i parterapi. Det kommer helt an på, hvor meget børnene er påvirket af problemerne, og hvor stort et ansvar de føler, de skal tage for dem.

Dette kan være svært at bedømme selv, og derfor kan det være en god idé at snakke med en terapeut, inden man beslutter sig for en terapiform. Det kan også være, at børnene skal være med nogle af gangene, mens andre bare skal være parterapi. Alt dette vil en terapeut kunne guide om over telefon eller mail.

Familieterapi kan være nødvendigt uanset familieform

En familie kan se ud på mange måder i dagens Danmark, og der kan opstå udfordringer i familielivet, uanset, hvordan familien ser ud. Terapi kan altså være en hjælp, uanset om familien består af mor, far og vores børn, mor, far, dine, mine og vores børn, to fædre, to mødre eller en helt femte konstellation.

Hvis man kan nikke ja til, at man i sin familie bl.a. savner færre konflikter, mere nærvær og sammenhold og flere fælles interesser, er det måske på tide at komme i terapi. Hvis man bor i København, kan man komme i god familieterapi her. Her kan man bl.a. få gode råd til hvilken terapiform, der er den rette og komme i terapi.