Når gedeosten ikke kan blive bedre

Elsker du også gedeost? Ifølge statistikker er der meget delte meninger om hvad de synes om gedeost. Nogen kan ikke lide smagen eller konsistensen, imens andre er helt vilde med det. Det kan være svært at beskrive hvad osten smager af, det det kommer an på hvilken slags ost du får i munden. Ifølge osteeksperter skal gedeost smage af en let nøddeagtig sødme, men uden at det bliver for fedtet i munden. Mælken der bruges til fremstilling af gedeost, har en afgørende betydning for hvordan smagen bliver.

 

Brug ingredienser med omtanke

Til fremstilling af gedeost skal der anvendes frisk mælk, som bliver nedkølet med det samme. På denne måde er du sikker på, at få den helt rigtige smag. Hvis mælken ikke er helt frisk, så kan du risikere, at mælken udskiller nogle stoffer, som bidrager med en dårlig bitteragtig smag til osten. For at fremstille den helt perfekte gedeost, så er mejeriet nødt til at vide hvordan de enkelte komponenter i osten skal opbevares. På denne måde er du sikker på at få fremstillet en god og klassisk gedeost.

 

Mejerier leverer gode oste

Mejerierne gør meget ud af at fremstille en god gedeost til deres brugere. Derfor er mejerierne nødt til at eksperimentere sig frem, for at finde på nye lækre varianter til det danske ostemarked. Nogle af de mest klassiske gedeoste er f.eks. Rosa Mundo med krydderolie, Viva Mundo som er frisk gedeost og Fenna Mundo, som er en skæreost med tilsat fennikelfrø. Det varierer meget hvilken gedeost der er mest populær på det danske marked. Testrup er et mejeri, der leverer oste til hele Danmark. De er kendetegnet ved at fremstille gedeoste af god kvalitet. De udvælger kun de bedste leverandører således, at de sikrer sig, at deres produkter bliver fremstillet af gode råvarer.

 

Brug gedeost i din mad

Gedeost kan bruges i forbindelse med almindelige madretter, men også i det søde køkken. Det er kun fantasien der sætter grænser. På internettet kan du søge inspiration til hvordan du kan tilsætte ingrediensen. Danskerne er generelt gode til at anmelde madopskrifter, så du vil hurtigt kunne lure, om andre har haft succes med at tilføje gedeost i en given ret.

 

Sådan skal en god gedeost smage

En god gedeost er cremet, lækker og har den rette balance af ingredienser, så osten smelter på din tunge. Der findes mange mejerier der laver gode gedeoste, så det gælder, om at du prøver nogle forskellige varianter. På denne måde kan du finde ud af hvilken ost, du bedst kan lide.