Kender du de 5 kærlighedssprog?

Stort set alle er overbeviste om, at de ved præcis, hvad kærlighed handler om. Man genkender det jo trods alt, når man ser det, ikke? Det er imidlertid ikke altid tilfældet. I hvert fald ikke hvis man skal stole på Gary Chapman, der efterhånden for lang tid siden identificerede de 5 kærlighedssprog i sin bog af samme navn. I den skriver han, at vi alle opfatter og udtrykker kærlighed på forskellige måder. Nogle giver ros, andre bruger tid sammen med den elskede, giver gaver, udfører tjenester eller kærtegnede objektet for deres kærlighed.

Sådan bruger du kærlighedssprogene

På nogle virker det måske fuldstændig indlysende, men det giver alligevel nogle implikationer, som de færreste nok har tænkt til ende. Forskelle i kærlighedssprog kan nemlig betyde, at vores kærlighed aldrig rigtig bliver kommunikeret videre til vores partner, børn eller hvem vi nu ellers elsker. Mange parforhold går i opløsning, fordi den ene ikke føler sig elsket, og det kan meget vel have noget med de 5 kærlighedssprog at gøre. Har du et kærlighedssprog, mens din partner har et andet kærlighedssprog, kan det være svært at forstå hinanden.

 

Det betyder dog ikke, at du ene og alene skal vælge din partner på baggrund af deres kærlighedssprog. Man kan sagtens have forskellige måder at vise kærlighed i et parforhold eller lignende, men de 5 kærlighedssprog kan være et ganske godt system at forstå disse forskelle i. Der findes for eksempel et væld af tests, der kan vise dig dit kærlighedssprog, og er du samtidig opmærksom på din partners og måske dine børns, ved du hvordan du skal både sende og modtage kærlighed fra dine kære. Der er ingen tvivl om, at hr. Chapman har reddet mange parforhold.