Sådan giver du din baby tryghed, uden for livmoderen

En baby har ligget trygt og rart i moderens mave i 9 måneder og vokset. Her er mørkt og varm, og man ligger helt tæt omsluttet og lytter til blodets susen. Derfor er det forståeligt, det er en kæmpe omvæltning for en nyfødt at komme til verden – ud i det skarpe lys til mange stemmer og nye indtryk.

 

Det kan derfor være en god ide at tænke over, hvordan man kan skabe de samme omgivelser som inde i livmoderen for den nyfødte baby.

Byg en rede

Det nyeste skud på baby-markedet er de populære Babynest, der som navnet lyder, er en lille blød rede/seng, der beskytter dit spædbarn. En Babynest kan netop skabe følelsen af tryghed med dens omsluttende facon, hvor barnet ligger tæt og beskyttet, både når det skal sove, eller når man sidder og betragter den fine skabning. Du kan finde en god

Babynest test. En Babynest kan fungere som alternativ til en lift, som ofte kan være lidt tung og upraktisk. Babynesten kan du nemt tage med rundt, så din baby altid har sin trygge rede med sig.

Få overblik og research

Men hvilken skal du så vælge? For ligesom når man står og skal vælge barnevogn eller puslebord, så er der også et væld af muligheder, når du skal købe en Babynest.

 

En godt sted at starte kan være at tjekke Babynest test ud. Her har andre eksperter gjort en del af forarbejdet for dig og samlet en guide til, hvilke Babynest du skal vælge ud fra en række fastsatte kriterier.

 

Der er en del forskel på pris, design, farver, funktioner og komfortniveau, og alt dette bliver overskueligt præsenteret i testen. Derefter kan du nemt sortere og vælge den model, der passer til dig og din families behov.

Du kan bære din baby tæt

Nyfødte har allermest brug for at være tæt på deres forældre, så de får fornemmelsen af at ligge inde i maven og lytte til moderens åndedræt og dufte hende. Derfor anbefales det altid at ligge så meget som muligt hud til hud i tiden efter fødslen.

 

Hvis du gerne vil være bevægelig imens du gør dette, for eksempel hvis du har ældre børn, der også kræver din opmærksomhed, kan du med fordel anskaffe dig en vikle, slynge eller bæresele.

 

Også her vil en ny verden åbne sig for dig, for der findes mange modeller, typer, designs og prisklasser. Alt sammen noget der kræver en del research, hvis du vil træffe det rette valg, men hvor andre også har gjort sig mange erfaringer inden og deler dem i test og anmeldelser på nettet.

Mulighed for nærhed

Det kan anbefales at starte med at prøve sig frem i en billig prisklasse og for eksempel anskaffe sig en fastvikle, som har forskellige bindinger, du kan lære på youtube. Med denne vikle, kan du bære dit barn helt tæt og samtidig have armene fri.

 

Når du bærer dit barn, skaber du en helt særlig nærkontakt, som vil gøre din baby rolig og tryg, og give moderen en fornemmelse af nærhed, som da hun bar barnet i maven.

 

Man kan vikle sit barn helt op til toddler størrelse alt afhængig af kvaliteten på den vikle du køber, kan de bære op til 30 kg. Derfor er det ofte en god investering, hvis du planlægger at bære dit barn i flere år.